Important Computer Questions for IBPS RRB Office Assistant Mains Exam

Check important Computer questions for IBPS RRB Office Assistant Mains Exam here. The IBPS RRB Assistant Prelims results have been announced and now it is the time to prepare for the Mains exam. With just a few days left for the exam, candidates need to concentrate on each subject preparing in the best way possible. In this article, we are going to share important questions of the computer which candidates can go through to brush up their preparation for the subject. Go through the given below questions to prepare for RRB Assistant Mains exam computer section more effectively.

Computer Questions for IBPS RRB Office Assistant Mains

Q 1. What is periodically adding, deleting and changing file records called?

(a) renewing

(b) upgrading

(c) restructuring

(d) updating

(e) None of these

Ans – D

Q 2. A/(n) ___________ is an object embedded in an email or web page, which invisibly allows for checking whether the user has accessed the content or not.

(a) email

(b) virus

(c) web beacon

(d) spam

(e) firewall

Ans – C

Q 3. An application where only one has the access to the database at a given time is an example of a(n) ________.

(a) single-user database application

(b) multiuser database application

(c) e-commerce database application

(d) data mining database application

(e) None of these

Ans – A

Q 4. Any communication between ALU and memory of a computer is performed by which among the following?

  1. a) Electronic Bus
  2. b) Universal Serial Bus
  3. c) Control Unit
  4. d) Memory Bus
  5. e) All of the Above

Ans – C

Q 5. The minimum time delay that takes place between the initiation of two successive memory operations is known as

  1. memory cycle time
  2. memory access time
  3. transmission time
  4. waiting time
  5. None of the above

Ans – A

Q 6. If a computer makes available the database to other computers, then it will be known as:

  1. a) Web server
  2. b) Application server
  3. c) Database server
  4. d) FTP server
  5. e) None of these

Ans – C

Q 7. The ____________ is the central part of the Operating System that comprises of instructions that control the actions the Operating System uses most frequently.

  1. profile
  2. bios
  3. kernel
  4. booting
  5. None of these.

Ans – C

Q 8. Which of the following options is used for displaying information such as title as well as page number of the document?

(a) Insert Table

(b) Header and Footer

(c) Thesaurus

(d) Spelling and Grammar

(e) Autocorrect

Ans – B

Q 9. Which of the following elements are utilized in an e-mail to express emotions or feelings in a clear manner?

(a) Acronyms

(b) Abbreviations

(c) Rich text

(d) Emotions or smileys

(e) All of these

Ans- D

Q 10. What is the length of an IPv6 address?

(a) 32 bits

(b) 128 bytes

(c) 64 bits

(d) 128 bits

(e) None of these

Ans – D

Q 11. Which of the given statement is closely associated with a Hypertext?

a) Text that is stored within the memory of the computer

b) A system of managing text-based Information by creating associations between different documents

c) Special text which is utilized in developing Internet package

d) Text that appears on the screen of the computer

e) None of the above

Ans – B

Q12. A server can be a storage device or computer dedicated to storing files and it is connected to a _______ to serve other workstations.

(a) Network

(b) Node

(c) Router

(d) Protocol

(e) Compiler

Ans – A

Varun Singh

Varun Singh is a person behind the content curation on this site. He has 6 years experience in content writing & marketing along with SEO activities focusing on the event based activities of government jobs notification for difference sectors (Banking, SSC, railway, state-wise exams & more).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *